Rulouri de vinete umplute cu ardei
PrinteazaRulouri de vinete umplute cu ardei din: vinete, orez, ceapa verde, acaju, capere, usturoi, cascaval de post, ulei de masline, otet balsamic, bulion, apa, vin alb, sare, piper, coriandru.
- 3 vinete medii
- 60 g orez
- 4 cepe verzi tocate
- 3 linguri de acaju
- 2 linguri de capere
- usturoi zdrobit
- cascaval de post ras
- o lingurita de ulei de masline
- otet balsamic
- 2 linguri de bulion
- apa
- 150 ml vin alb
- sare s piper
- coriandru
Mod de preparare:
Tăiafi capetele vinetelor şi apoi tăiaţi în lung, în felii subţiri. Fierbeti apa şi scufundaţi feliile de vinete timp de 5 min., apoi uscati-le pe un prosop de hârtie; Fierbeti orezul conform timpului indicat pe pachet şi lăsati-l la răcit într-un bol.
Adăugaţi în bol cepele tăiate mărunt, acaju-ul măruntit, caperele, usturoiul, caşcavalul, sarea şi piperul şi amestecaţi bine; Pe fiecare felie de vânătă puneţi un strat subţire de orez si rulaţi fixând cu o scobitoare.
Puneţi rulourile într-un vas termorezistent şi stropiţi cu ulei; Amestecaţi ofetul, bulionul şi apa şi turnaţi sosul peste rulouri. Puneţi vasul în cuptorul încins la temperatura de 1 80° C timp de 40 de minute, până când lichidul este absorbit de orez;
Scoateţi rulourile pe un platou. Turnaţi vinul în vasul de sos şi fierbefi timp de 2-3 min. Asezonaţi cu sare şi piper
Rulouri de vinete umplute cu ardei
Pofta buna!