Rulouri de vinete vieneze
PrinteazaRulouri de vinete vieneze din: cartofi, vinete, usturoi, ulei de masline, otet balsamic, lamaie, ansoa, salata, rucola.
- 2 cartofi
- vânătă
- căţei de usturoi
- 10 linguri cu ulei de măsline
- 1 lingură cu oţet balsamic
- 1 lingură cu zeamă de lămâie
- 4 bucăţi de anşoa
- câteva foi de salată roşie
- frunze de rucola
Mod de preparare:
Pune la fiert cartofii întregi (curăţaţi de coajă) cu puţină sare. După 15 minute, verifică dacă au fiert: dacă furculiţa intră uşor în ei înseamnă că sunt gata. Scoate-i (nu arunca apa în care au fiert) şi lasă-i să se răcească pe o farfurie.
Intre timp unge un grătar cu puţin ulei şi lasă-l să se încingă. Spală vânătă şi tai-o în ffefii, pe lungime. Sărează feliile, lasă-le la scurs zece minute şi frige-le pe grătar pe ambele părţi.
Prepară un dressing din oţet balsamic, un praf de sare şi patru linguri cu ulei de măsline. Imediat după ce iei feliile de vânătă de pe grătar, dă-le prin acest amestec şi pune-le pe un platou.
Freacă bucăţile de anşoa cu restul de ulei şi zeama de lămâie şi drege cu puţină sare. Dă cartofii pe răzătoarea mare, adaugă sosul de anşoa şi puţin din zeama în care au fiert cartofii. Formează din fiecare felie de vânătă un mic cilindru prinzând vârfurile cu o scobitoare.
Inăuntru, pune din compoziţia de cartofi şi decorează cu frunze de salată şi rucola. Prăjeşte o felie de pâine şi tai-o în fâşii subţiri. Pune câte o bucată în fiecare rulou.
Rulouri de vinete vieneze
Pofta buna!