Rulouri de vită cu costită
PrinteazaRulouri de vită cu costită din: carne tocata de vita, ou, ceapa, chifla, mustar, piper, boia, costita, vin, ulei, cimbru.
- 400 g carne de vită, tocată
- 1 ou
- 1 ceapă
- 1 chiflă albă, uscată
- 2 linguri muştar
- piper negru, proaspăt măcinat
- 1 lingură boia iute
- 10 felii costiţă
- 150 ml vin alb, dulce
- 10 ţepuşe-frigărui
Ulei picant:
- 5 linguri ulei de măsline
- 1 lingură cimbru, tocat
- 1 lingură piper negru, zdrobit
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la semnul 6/180 C. Amestecă uleiul de măsline cu cimbrul şi piperul, înmoaie pâinea în apă rece şi apoi stoarce-o de lichid. Intr-un bol larg, amestecă chifla, carnea tocată, oul, muştarul, sare, piper şi boia.
Modelează compoziţia în rulouri şi înfige-le pe ţepuşe, înveleşte fiecare rulou într-o felie de costiţă, aşază-le într-o tavă de friptură, stropeşte-le cu uleiul picant, pune în tavă vinul şi dă la cuptor 20-30 de minute. Serveşte-le pe platoul încălzit dinainte.
Poftă bună!