Rulouri de vita cu legume

Printeaza

Rulouri de vita cu legume

Rulouri de vita cu legume

Ingrediente:

  • 1 kg pulpă de vită
  • 200 g şunculiţă ardelenească
  • 1 ou
  • 50 g de unt
  • o ceapă
  • o felie de pâine
  • 100 g mazăre
  • un gogoşar si un morcov
  • o ţelină
  • un praz

 

Mod de preparare:

Se taie pulpa de vită în strat şi se bate ca să se poată rula. Se condimentează bine cu sare şi piper şi se unge cu unt sau cu ulei şi se bagă la rece.

Separat, se pregătesc legu­mele pentru umplutură. Pentru ca umplutura de legume să fie moale, cel mai bine este să se călească şi, după aceea, să se pună peste carne. Deci legumele se taie bucăţi potrivite şi se călesc în puţin unt cu sare, după gust, apoi se dau la rece.

Dacă doriţi ca umplutura să fie legată, trebuie să puneţi un ou şi o lingură de pesmet. După ce aţi preparat umplutura cu tot ce trebuie, se scoate carnea de la frigider. După cum bine ştiţi, carnea de vită este mai puţin grasă, aşa că puteţi adăuga şi un strat foarte subţire de bacon sau şunculiţă ardelenească.

Peste stratul de bacon se pune compozitia de legume, se presara pesmet si se ruleaza cu mare atentie sa nu se rupa. Daca se poate, legati-o foarte strans ca in timpul coptului sa nu se desfaca.

Se baga la cuptorul incins cu apa, sare si piper si se mai intoarce din cand in cand sa nu se arda. Se stropeste cu vin rosu. Rulourile se taie si se servesc cu garnitura de muraturi sau sala de sfecla rosie.

Rulouri de vita cu legume

Rulouri_de_vita_cu_legume.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.