Rulouri de vita in sos de legume
PrinteazaRulouri de vita in sos de legume din: antricot de vita, castravete, morcov, telina, bacon, mustar, ou, sare, piper.
Pentru rulouri:
- 500 g antricot de vită
- 1 castravete murat
- 1 morcov
- 50 g bacon
- 1 ou fiert
- 4 linguri muştar
- sare
- piper
Pentru sos:
- 2 morcovi
- 1 păstârnac
- 1/2 rădăcină telină
- 3 linguri ulei
- 2 linguri pastă de tomate
- 100 ml vin roşu
- 500 ml supă de vită sau de legume
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pentru sos, cureţi legumele şi le tai cubuleţe. încingi uleiul în tigaie, pui legumele şi le laşi 2-3 minute până când îşi lasă sucul.
Aşezi rulourile, adaugi pasta de tomate, torni vinul şi supa, asezonezi cu sare şi piper, acoperi şi laşi să fiarbă 15-20 de minute.
Pui sosul şi rulourile într-o tavă şi le dai la cuptor până când carnea este pătrunsă şi legumele sunt fierte.
Tai antricotul în patru felii, pe care le baţi cu ciocanul pentru şniţele. Le condimentezi cu sare şi piper după gust şi le ungi pe fiecare cu câte o lingură de muştar.
Tai castravetele şi oul în sferturi, iar morcovul curăţat şi baconul le împărţi în patru bastonaşe. Aşezi pe fiecare felie de carne o bucată de castravete, una de morcov, una de bacon şi un sfert de ou.
Rulezi şi fixezi cu sfoară alimentară. Scoţi rulourile din tavă, le aşezi pe o farfurie şi torni sosul într-o tigaie, îl laşi să fiarbă câteva minute, apoi îl mixezi până când capătă o consistenţă cremoasă.
Indepărtezi sfoara de la rulade, le feliezi şi le servesti cu sos.
Pofta buna!