Rulouri de vita umplute in sos de bere
PrinteazaRulouri de vita umplute in sos de bere din: carne tocata de vitel, muschiulet de vita, usturoi, ceapa, patrunjel, salvie, bere, sos Wrocestershire, unt, ulei, sare, piper.
- 500 g carne tocată de viţel
- 400 g muşchiuleţ de vită
- 1 căţel de usturoi
- 1 ceapă
- 1/2 legătură de pătrunjel
- 1 fir de salvie
- 375 ml bere belgiană tip lager
- 1 lingură de sos Worcestershire
- 6 linguri unt
- 3 linguri ulei de măsline
- sare şi piper negru după gust
Mod de preparare:
Tocaţi fin ceapa şi usturoiul şi căliţi-le în două liguri de ulei până devin aurii.
Amestecaţi într-un bol carnea tocată, sosul Worcestershire, ceapa şi usturoiul, pătrunjelul tocat fin, sarea şi piperul negru.
Tăiaţi muşchiuleţul de vită în felii foarte subţiri. Dacă e nevoie, acoperiţi-le cu folie alimentară şi rulaţi uşor cu sucitorul deasupra lor, apoi asezonaţi-le pe ambele părţi cu sare şi piper negru. După aceea, puneţi câte o lingură de carne tocată pe fiecare feliuţă şi rulaţi-le.
Incălziţi untul şi uleiul rămas într-o tigaie adâncă, acoperită cu capac. Prăjiţi rulourile umplute pe toate părţile, până devin maronii. Apoi presăraţi frunzele de salvie şi turnaţi berea. Puneţi capacul şi lăsaţi pe foc până când carnea se frăgezeşte – aproximativ o oră şi 30 de minute.
Serviţi rulourile cu sosul de bere, ornate aşa cum doriţi.
Pofta buna!