Rulouri de vita
PrinteazaRulouri de vita din: muschiulet, rosii, ardei, oua, faina, ceapa, boia, smantana, untura, sare, piper.
- 4 felii mari de muşchiuleţ
- 2 roşii
- 2 ardei
- 2 ouă
- sare
- piper
- 3 linguri de faină
- 3 cepe roşii
- 2 linguriţe boia
- 400 ml supă de oase
- 100 ml smântână
- 2 linguri untură
Mod de preparare:
Grăsimea se încinge, se adaugă două cepe tăiate rondele şi se căleşte. Roşiile şi ardeii se taie cuburi şi se pun în cratiţă. Se condimentează după gust, cu sare şi piper, lăsând să fiarbă înăbuşit 15 minute.
Se adaugă cele două ouă şi se amestecă, până când se obţine o compoziţie care se poate modela. Feliile de carne se bat cu ciocanul, se sărează şi se piperează, iar apoi, pe mijlocul acestora se aşază ghiveciul preparat anterior.
Două laturi opuse ale feliilor se petrec una peste alta, apoi se leagă cu sfoară. Ceapa rămasă se taie mărunt, se căleşte, se presară cu boia, se stinge cu 100 ml de apă, apoi se lasă pe foc până scade sosul.
Se pun rulourile, se prăjesc 3-4 minute, se adaugă supa de oase şi se fierb la foc slab până când se înmoaie carnea. Când sunt gata, rulourile se dezleagă, se taie felii oblice şi se păstrează la cald.
Făina se omogenizează bine cu smântână şi se drege zeama din cratiţă. Se adaugă puţină sare şi se lasă să dea câteva clocote. Sosul se toarnă peste rulourile de carne.
Se servesc cu găluşte preparate din ouă şi făină, fierte în apă cu sare.
Pofta buna!