Rulouri de vita

Printeaza

Rulouri de vita din: muschiulet, rosii, ardei, oua, faina, ceapa, boia, smantana, untura, sare, piper.

Ingrediente:Rulouri de vita

  • 4 felii mari de muşchiuleţ
  • 2 roşii
  • 2 ardei
  • 2 ouă
  • sare
  • piper
  • 3 linguri de faină
  • 3 cepe roşii
  • 2 lin­guriţe boia
  • 400 ml supă de oase
  • 100 ml smân­tână
  • 2 linguri untură

 

Mod de preparare:

Grăsimea se încinge, se adaugă două cepe tăiate rondele şi se căleşte. Roşiile şi ardeii se taie cuburi şi se pun în cratiţă. Se condimentează după gust, cu sare şi piper, lă­sând să fiarbă înăbuşit 15 minute.

Se adaugă cele două ouă şi se amestecă, până când se obţine o compoziţie care se poate modela. Feliile de carne se bat cu ciocanul, se sărează şi se piperează, iar apoi, pe mijlocul acestora se aşază ghiveciul preparat anterior.

Două laturi opuse ale feliilor se petrec una peste alta, apoi se leagă cu sfoa­ră. Ceapa rămasă se taie mărunt, se căleşte, se presară cu boia, se stinge cu 100 ml de apă, apoi se lasă pe foc până scade sosul.

Se pun rulourile, se prăjesc 3-4 mi­nute, se adaugă supa de oase şi se fierb la foc slab până când se înmoaie carnea. Când sunt gata, rulourile se dezleagă, se taie felii oblice şi se păstrează la cald.

Făina se omogenizează bine cu smântână şi se drege zeama din cratiţă. Se adaugă puţină sare şi se lasă să dea câteva clocote. Sosul se toarnă peste rulourile de carne.

Se servesc cu găluşte preparate din ouă şi făină, fierte în apă cu sare.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.