Rulouri de vitel cu lavanda
PrinteazaRulouri de vitel cu lavanda din: branza Pecorino, carne de vitel, pasta de ardei, sunca de Parma, ulei, patrunjel, flori de lavanda, sherry, fond de vitel sau supa de gaina, sare, piper, maghiran, frigarui din lemn.
- 100 g brânză Pecorino
- 8 felii mici de carne de viţel a cca 80 g
- 3 linguri de pastă de ardei
- 8 felii de şuncă de Parma
- 3 linguri de ulei
- 5 fire de pătrunjel
- 4 linguri de flori de lavandă
- 5 linguri de sherry
- 250 ml fond de viţel sau supă uşoară de găină
- sare
- piper
- măghiran pentru ornat
- 8 frigărui din lemn
Mod de preparare:
Se taie 8 felii subţiri de Pecorino cu ajutorul unei râzătoare speciale pentru brânză, iar restul se rade fin. Apoi se ung uniform feliile mici de carne de viţel cu pastă de ardei şi se acoperă cu câte o felie de şuncă de Parma.
Se presară brânză rasă pe deasupra, se rulează rulouri strânse şi se prind cu câte o frigăruie de lemn umezită. Seîncinge bine uleiul şi se prăjesc în el rulourile pe toate părţile.
Pătrunjelul se spală, se scutură de apă şi se toacă mărunt, apoi se presară peste carne împrăună cu lavanda. In continuare, se toarnă sherry-ul şi fondul de viţel sau supa. Rulourile se lasă pe foc mic circa 6 minute în acest amestec pentru a se aromatiza. Se asezonează după gust cu sare şi cu piper.
Rulourile se pun deoparte la cald, iar fondul se lasă să scadă. La final, rulourile se aranjează pe farfurii, se toarnă pe deasupra sos şi se ornează cu feliile de brânză şi cu măghiranul spălat.
Rulouri de vitel cu lavanda
Pofta buna!