Rulouri delicioase cu şuncă
PrinteazaO reteta de rulouri delicioase cu sunca din: maia, faina alba, cartofi, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, untura, sare, apa, sunca si mozzarella.
pentru aluatul de cartofi:
- 250 g maia
- 250 g făină albă
- 250 g cartofi
- 20 g drojdie de bere
- 2 linguriţe ulei de măsline extravirgin
- 1 linguriţă untură
- 50 ml apă
- 20 g sare
pentru umplutură:
- 200 g şuncă fiartă
- 250 g mozzarella
Mod de preparare:
Fierbe cartofii şi zdrobeşte-i, apoi pune-i într-un vas împreună cu maiaua, uleiul de măsline, apa, untura şi sarea. Frământă un aluat, încorporând câte puţină drojdie şi făină, până când obţii o compoziţie netedă şi moale.
Pune aluatul într-un castron ceramic, fă-i deasupra o tăietură în formă de cruce şi acoperă vasul cu folie alimentară. Lasă-1 la crescut timp de 30 de minute.
Intinde pe masă o bucată de hârtie de copt, aşază aluatul pe ea şi întinde-1 cu suci- torul sau cu mâna, apoi lasă-1 să crească încă 30 de minute. Presară peste aluat mozzarella tăiată în cubuleţe şi acoperă-le cu felii subţiri de şuncă.
Incălzeşte cuptorul la 200° C. Rulează aluatul foarte strâns (foto 3). Taie-1 în felii groase de 1,5 cm. Pune hârtie de copt într-o tavă neaderentă şi aşază rulourile. Pune tava în cuptor şi lasă la copt 20 de minute. Serveşte rulourile fierbinţi.
Pentru a prepara maiaua, trebuie să dizolvi 10 g drojdie în 125 ml apă călduţă. Adaugă 250 g făină albă, 1 lingură ulei de măsline extravirgin, un praf de sare. Amestecă uşor până când obţii o compoziţie netedă şi omogenă. înainte de a o folosi, maiaua trebuie lăsată să crească circa 2 ore.
Rulouri delicioase cu şuncă
Poftă bună!