Rulouri delicioase cu frisca

Printeaza

Rulouri delicioase cu frisca din: faina, unt, oua, vin, smantana, zahar vanilat.

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 500 g unt
  • 3 gălbenuşuri
  • 3 linguri cu vin alb
  • 500 g smântână dulce
  • 2-3 pliculeţe cu zahăr vanilat
  • 1 ou

 

Mod de preparare Rulouri delicioase cu frisca:

Amestecă bine cu furculiţa jumătate din cantitatea de făină cernută cu untul.

Răstoarnă compoziţia pe o folie alimentară, acoperă şi întinde într-o foaie potrivit de groasă.

Dă la frigider să se întărească. Din restul de făină frământă un aluat, împreună cu gălbenuşurile, vinul alb, un praf de sare şi jumătate din smântână bătută, până obţii o compoziţie moale şi elastică.

Pune aluatul la frigider ca să se întărească.

Intinde-l apoi într-o foaie de 1 cm grosime, aşază „foaia” din unt şi acoperă cu marginile foii de aluat.

Impătureşte şi întinde aluatul de 5 ori, fără a-l lăsa să se odihnească între timp.

Intinde foaia finală (subţire) şi taie fâşii de maximum 2 cm lăţime. înfăşoară-le apoi (separate) pe rulourile de metal.

Aşază-le pe o tavă, unge-le cu ou bătut şi dă la cuptorul încălzit pentru 20-30 de minute, la foc potrivit.

Sunt gata când aluatul a căpătat o culoare arămie şi e uşor crocant.

Lasă-le să se răcorească pe suportul de copt şi umple-le cu restul de smântână bătută cu zahărul vanilat.

Dă la rece pentru jumătate de oră.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Gofre Delicioase cu Zahăr Pudră și Frișcă

Gofre Delicioase cu Zahăr Pudră și Frișcă din: faina, praf de copt, sare, zahar, oua, ulei vegetal, esenta de vanilie, zahar pudra, frisca. Transformați orice dimineață într-o ocazie specială cu această rețetă de gofre îmbogățite cu zahăr pudră și frișcă. Aceste gofre, crocante la exterior și pufoase la interior, sunt nu doar un deliciu pentru […]

Macarons cu Căpșuni și Frișcă

Macarons cu Căpșuni și Frișcă din: faina de migdale, zahar pudra, albusuri de ou, zahar granulat, colorant alimentar, esenta de capsuni, frisca, zahar pudra, capsune. Descoperiți eleganța și finețea acestui desert sofisticat ce îmbină textura aerată a biscuiților macaron cu dulceața naturală a căpșunilor și onctuozitatea frișcii. Această rețetă promite să transforme fiecare moment într-o […]

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.