Rulouri din aluat de năut umplute cu dovleac şi praz
PrinteazaO reteta de rulouri din aluat de naut umplute cu dovleac si praz din: faina alba, faina de gris, faina de naut, oua, ulei de masline extravirgin, dovleac, praz, parmezan, piper, pricomigdale, ou, sare, nucsoara, marsala, broccoli, usturoi, ansoa, zeamil, ceapa, dovlecel, morcov, fenicul, telina, ardei gras, fasole verde, ierburi aromatice, sare si piper.
- 200 g faină albă
- 100 g făină de gris
- 100 g faină de năut
- 4 ouă
- 1 lingură ulei de măsline extravirgin
pentru umplutură:
- 300 g dovleac
- 100 g praz
- 5 linguri parmezan ras
- piper
- 30 g pricomigdale
- 1 ou
- sare
- 6 linguri ulei de măsline extravirgin
- nucşoară
- 1/2pahar Marsala sec
pentru crema de broccoli:
- 150 g broccoli
- 1 căţel de usturoi
- 2 fileuri de anşoa desărate
- 4 cuburi de gheaţă
- 1 lingură zeamil
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1/2 ceapă mică
- sare şi piper
pentru legume:
- dovlecel
- morcov
- fenicul
- ţelină
- ardei gras
- fasole verde (câte 30 g)
- 200 ml ulei de măsline extravirgin
- 1 legătură ierburi aromatice tocate
- sare
Mod de preparare:
Prepară un aluat potrivit de tare din ingredientele indicate. întinde din el o foaie şi taie-o dreptunghiuri. Fierbe-le 1 minut în apă clocotită şi pune-le să se scurgă.
Taie prazul rondele şi căleşte-l într-o tigaie cu ulei încins, adaugă dovleacul tăiat cuburi şi stropeşte cu Marsala.
Adaugă pricomigdalele sfărâmate, sare şi piper, după gust. Fierbe totul până când se sfărâmă dovleacul. Trece compoziţia prin sită şi încorporează oul, parmezanul ras, nucşoară şi sare, după gust.
Opăreşte broccoli desfăcut bucheţele, apoi căleşte-l într-o tigaie cu 2 linguri de ulei încins, împreună cu ceapa tocată şi usturoiul. Pune-l în blender, adaugă fîleurile de anşoa, gheaţa, uleiul rămas şi zeamilul. Pasează toate ingredientele şi potriveşte gustul de sare şi piper.
Opăreşte legumele tăiate cubuleţe în apa rămasă de la broccoli, scurge-le şi căleşte-le într-o tigaie cu ulei încins, împreună cu ierburile aromatice tocate.
Sărează, după gust, şi lasă-le să se odihnească 30 de minute. Umple dreptunghiurile de aluat cu compoziţia de dovleac, rulează-le şi închide-le la capete.
Pune-le pe o tavă, unge-le cu unt, presară-le cu parmezan şi coace-le 10 minute în cuptorul încălzit la 160° C.
Toarnă pe farfurii cremă de broccoli, aşază deasupra rulourile şi decorează cu cubuleţe de legume.
Rulouri din aluat de năut umplute cu dovleac şi praz
Pofta buna!