Rulouri din carne de viţel cu carnaţi, spanac şi caşcaval
PrinteazaO reteta delicioasa de rulouri din carne de vitel cu carnati, spanac si cascaval din: carne de vitel, faina alba, marsala, ulei de masline extravirgin, foaie de dafin, usturoi, sare, piper, carnati, cascava si spanac.
- 350 g carne de viţel (felii)
- 2 linguri faină albă
- 1/2 pahar Marsala
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 foaie de dafin
- 1 căţel de usturoi
- sare şi piper
pentru umplutură:
- 120 g cârnaţi
- 50 g caşcaval
- 100 g spanac
Mod de preparare:
Curăţă bine spanacul, spală-l, scurge-1 şi apoi zvântă-1 cu un şervet de bucătărie. Taie carnaţii felii şi caşcavalul — bastonaşe, punându-le în două castronele separate.
Intinde feliile de carne de viţel pe blatul de lucru, apoi pune pe fiecare câteva frunze de spanac. Aşază peste frunze o bucată de caşcaval şi o felie de cârnat.
Rulează feliile de carne şi fixează cu 1-2 scobitori. Aşază rulourile pe o tavă, pune sare şi piper, după gust, şi tăvăleşte-le prin faină. Curăţă usturoiul şi zdrobeşte-1 puţin, apoi căleşte-1 într-o tigaie cu ulei încins în care ai pus foaia de dafin. Scoate usturoiul când a început să se rumenească.
Aşază rulourile în tigaie şi prăjeşte-le câte 4-5 minute pe fiecare parte, apoi toarnă Marsala. Lasă la fiert până se îngroaşă sosul, apoi adaugă 1 pahar de apă cu un praf de sare.
Acoperă tigaia cu un capac şi lasă rulourile să fiarbă, la foc mediu, timp de 10-15 minute. Scoate rulourile din tigaie şi lasă sosul să fiarbă până se îngroaşă. înainte de a le servi, stropeşte rulourile cu sos.
Rulouri din carne de viţel cu carnaţi, spanac şi caşcaval
Poftă bună!