Rulouri din carne de viţel cu carnaţi, spanac şi caşcaval

Printeaza

O reteta delicioasa de rulouri din carne de vitel cu carnati, spanac si cascaval din: carne de vitel, faina alba, marsala, ulei de masline extravirgin, foaie de dafin, usturoi, sare, piper, carnati, cascava si spanac.

Ingrediente:Rulouri din carne de viţel cu carnaţi, spanac şi caşcaval

  • 350 g carne de viţel (felii)
  • 2 linguri faină albă
  • 1/2 pahar Marsala
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 foaie de dafin
  • 1 căţel de usturoi
  • sare şi piper

pentru umplutură:

  • 120 g cârnaţi
  • 50 g caşcaval
  • 100 g spanac

 

Mod de preparare:

Curăţă bine spanacul, spală-l, scurge-1 şi apoi zvântă-1 cu un şervet de bucătărie. Taie carnaţii felii şi caşcavalul — bastonaşe, punându-le în două castronele separate.

Intinde feliile de carne de viţel pe blatul de lucru, apoi pune pe fiecare câteva frunze de spanac. Aşază peste frunze o bucată de caşcaval şi o felie de cârnat.

Rulează feliile de carne şi fixează cu 1-2 scobi­tori. Aşază rulourile pe o tavă, pune sare şi piper, după gust, şi tăvăleşte-le prin faină. Curăţă usturoiul şi zdrobeşte-1 puţin, apoi căleşte-1 în­tr-o tigaie cu ulei încins în care ai pus foaia de dafin. Scoate usturoiul când a început să se rumenească.

Aşază rulourile în tigaie şi prăjeşte-le câte 4-5 minute pe fiecare parte, apoi toarnă Marsala. Lasă la fiert până se îngroaşă sosul, apoi adaugă 1 pahar de apă cu un praf de sare.

Acoperă tigaia cu un capac şi lasă rulourile să fiarbă, la foc mediu, timp de 10-15 minute. Scoate rulourile din tigaie şi lasă sosul să fiarbă până se îngroaşă. înainte de a le servi, stropeşte rulourile cu sos.

Rulouri din carne de viţel cu carnaţi, spanac şi caşcaval

Rulouri din carne de viţel cu carnaţi, spanac şi caşcaval

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.