Rulouri din cataif cu migdale
PrinteazaRulouri din cataif cu migdale din: aluat de cataif, unt, fistic, migdale, zahar, cuisoare, scortisoara, coniac, oua, lamaie.
- 500g aluat de cataif (gata preparat)
- 250g unt
- 150g fistic măcinat
- 250 g migdale măcinate
- 600 g zahăr
- 1/2 de linguriţă de cuişoare măcinate
- 1 linguriţă de scorţişoară măcinată
- 1 lingură de coniac
- 1 albuş linguriţă de zeamă de lămâie
- coaja rasă de la 1/2 de lămâie netratată
- 4 cuişoare
- 1 baton de scorţişoară
- 1 lingură de miere grăsime pentru tava de copt
Mod de preparare:
Cataiful se păstrează circa 2 ore la temperaturi camerei. Untul se topeşte. Cuptorul se preîncălzeşte la 175 °C.
Se amestecă fisticul, migdalele, 100 g zahăr, cuişoarele, scorţişoara măcinată şi coniacul.
Se bate albuşul şi se amestecă cu ingredientele de mai sus. Se împarte în 8 porţii, din care se formează câte un rulou lung de cca 18 cm.
Se întinde o mână de fire de aluat, strâns unele lângă celelalte (cca 25 x 18 cm). Se ung cu puţin unt topit, se aşează pe deasupra un rulou din mixul cu migdale şi se rulează cu totul. Se procedează la fel şi cu restul ingredientelor rămase.
Rulourile se aşează aproape unele de altele într-o tavă unsă cu grăsime şi se ung cu restul untului. Se coc în cuptorul preîncalzi la 175 °C circa 50 de minute.
Intre timp se dizolvă restul zahărului în 500 ml de apă. Se adaugă zeama şi coaja de lămâie, cuişoarele şi batonul de scorţişoară şi se fierbe totul 10 minute.
Se amestecă şi cu mierea, apoi se lasă la răcit.
Rulourile se scot din cuptor şi se toarnă pe deasupra sirop. Când se răcesc, se taie cu un cuţit în bucăţi de circa 4 cm.
Rulouri din cataif cu migdale
Pofta buna!