Rulouri din cod
PrinteazaO reteta de rulouri din cod din: fileuri de cod, ou, mustar, ulei, morcov, cartof, unt, parmezan, zeama de lamaie, patrunjel, piper si sare.
- 4 fileuri de cod
- 1 ou
- 1 lingura cu mustar
- 8 linguri cu ulei
- 300 g morcov
- 1 cartof
- 1 lingura cu unt
- 1 lingura cu parmezan
- zeama de lamaie
- patrunjel
- piper
- sare
Mod de preparare:
Pune la fiert oul pentru 3-4 minute, apoi cojeşte-l şi freacă gălbenuşul (care va fi pe jumătate tare, pe jumătate moale), adaugă muştarul şi uleiul puţin câte puţin, ca la maioneză. Toacă fin câteva fire de pătrunjel şi adaugă-le în sos alături de parmezan. Drege totul cu sare, piper şi zeamă de lămâie după gust.
Peste fiecare file, întinde o linguriţă cu sos şi rulează, legându-l cu un fir de pătrunjel (de preferat, unul de lămâiţă). Unge o formă de copt cu puţin ulei şi aşază fileurile, apoi dă la cuptor 15-20 de minute, până când acestea se rumenesc frumos.
In piureul de legume, poţi adăuga o lingură bună cu smântâni: gustul va fi mai bun, iar textura, mai fină. Intre timp, pregăteşte piureul de morcov. Pune morcovii la fiert cu cartoful, toate tăiate în bucăţi mici (aşa fierb mai repede). Când s-au înmuiat legumele, scurge-le de apă şi pasează cu un blender sau cu furculiţa, pune untul şi un praf de sare.
Serveşte peştii pe pat de morcov, stropiţi cu zeamă de lămâie şi decoraţi cu pătrunjel tocat mărunt.
Rulouri din cod
Pofta buna!