Rulouri din dovlecei cu legume

Printeaza

Rulouri din dovlecei cu legume din: dovlecei, morcovi, telina, ceapa verde, cascaval, telemea, smantana, pastarnac, marar verde, sare si piper.

Ingrediente:

  • 4 dovlecei
  • 4 morcovi
  • 1 telina
  • 3 legaturi ceapa verde
  • 150 g cascaval
  • 50 g telemea
  • 100 ml smantana
  • 2 radacini de pastarnac
  • 1 legatura marar verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spălaţi dovleceii şi tăiaţi-i în felii, pe lun­gime, fără să-i curăţaţi de coajă. Opăriţi feliile timp de 3 minute în apă sărată, apoi scoateţi-le în apă rece, pentru ca să-şi păstreze culoarea şi fermitatea.

Curăţaţi morcovii, ţelina şi păstârnacul şi fierbeţi- le timp de 15 minute.

Lăsaţi-le apoi la răcit şi tăiaţi-le în segmente, bastonaşe cu lungimea egală cu lăţimea feliilor de dovlecel. întindeţi pe planşetă feliile de dovlecel.

Pe fiecare puneţi câte unul sau două bastonaşe din fiecare legumă. Adă­ugaţi la acestea câte o jumătate de ceapă verde – partea albă – şi câte o feliuţă de caşcaval. Rulaţi felia de dovlecel strâns şi legaţi rulourile cu cozi de ceapă verde.

Puneţi rulourile formate în picioare, într-o formă termorezistentă.

Bateţi smântână cu telemeaua rasă şi restul de caşcaval şi adăugaţi mărarul tocat mărunt. Turnaţi amestecul peste rulouri.

Puneţi vasul la cuptor pentru 20 de minute sau până când rulourile se rumenesc uniform.

Rulouri din dovlecei cu legume

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.