Rulouri din dovlecei cu legume
PrinteazaRulouri din dovlecei cu legume din: dovlecei, morcovi, telina, ceapa verde, cascaval, telemea, smantana, pastarnac, marar verde, sare si piper.
Ingrediente:
- 4 dovlecei
- 4 morcovi
- 1 telina
- 3 legaturi ceapa verde
- 150 g cascaval
- 50 g telemea
- 100 ml smantana
- 2 radacini de pastarnac
- 1 legatura marar verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi dovleceii şi tăiaţi-i în felii, pe lungime, fără să-i curăţaţi de coajă. Opăriţi feliile timp de 3 minute în apă sărată, apoi scoateţi-le în apă rece, pentru ca să-şi păstreze culoarea şi fermitatea.
Curăţaţi morcovii, ţelina şi păstârnacul şi fierbeţi- le timp de 15 minute.
Lăsaţi-le apoi la răcit şi tăiaţi-le în segmente, bastonaşe cu lungimea egală cu lăţimea feliilor de dovlecel. întindeţi pe planşetă feliile de dovlecel.
Pe fiecare puneţi câte unul sau două bastonaşe din fiecare legumă. Adăugaţi la acestea câte o jumătate de ceapă verde – partea albă – şi câte o feliuţă de caşcaval. Rulaţi felia de dovlecel strâns şi legaţi rulourile cu cozi de ceapă verde.
Puneţi rulourile formate în picioare, într-o formă termorezistentă.
Bateţi smântână cu telemeaua rasă şi restul de caşcaval şi adăugaţi mărarul tocat mărunt. Turnaţi amestecul peste rulouri.
Puneţi vasul la cuptor pentru 20 de minute sau până când rulourile se rumenesc uniform.
Rulouri din dovlecei cu legume
Pofta buna!