Rulouri din foaie de orez
PrinteazaRulouri din foaie de orez din: paste, aluat, piept de pui, menta, sos.
- 90 g paste vermicelli din orez
- 16 foi aluat din făină de orez
- 1 piept de pui fript pe grill şi tocat mărunt
- 3 linguri mentă tocată mărunt
- 125 ml sos dulce chili thailandez
Mod de preparare:
Se înmoaie pastele într-un castron cu apă fierbinte 5-7 minute. Se scurg, se taie mai scurte şi se pun la loc în castron. Se adaugă carnea, o lingură de sos de i chili şi menta tocată; se amestecă.
Foiţele de aluat se introduc pe rând într-un bol cu apă fierbinte, 2 minute pentru fiecare, până se înmoaie, apoi se pun pe suprafaţa de lucru curată. La capătul fiecărei foiţe se pune câte o lingură de umplutură, lăsând loc ca marginile să fie pliate.
Se rulează strâns foiţele, iar ruladele formate se pun pe platoul de servit, cu îmbinarea în jos.
Se servesc cu sos de chili.
Pofta buna!