Deliciu cu napolitana din: oua, zahar, faina, rahat, miez de nuca, foi de napolitana, cacao, margarina, esenta de rom. Ingrediente: Pentru blat: 7 albuşuri 1 cană zahăr 6 linguri făină 250 g rahat 250 g miez de nucă 2 foi de napolitană Pentru cremă: 7 gălbenuşuri 1 cană zahăr 2 linguri cacao 1 lingură apă […]
Rulouri din napolitană umplute cu frişcă
PrinteazaO reteta delicioasa de rulouri din napolitana umplute cu frisca din: unt, zahar, frisca, ou, zahar vanilat, faina, glazura de ciocolata, frisca, zahar vanilat si grasime.
- 125 g unt
- 100 g zahăr
- 100 g frişcă
- 1 ou
- 1 plic zahăr vanilat
- 150 g faină
- 150 g glazură de ciocolată
- 200 g frşcă
- 1 plic zahăr vanilat
în plus:
- grăsime pentru uns forma de copt
Mod de preparare:
Se ung uşor cele două părţi ale aparatului de copt vafe, se închide aparatul cu clapa şi se lasă puţin să se încălzească.
Se bat cu mixerul zahărul, smântână, oul şi zahărul vanilat, până se devin spumă.
Se încorporează făina şi se mai amestecă uşor.
Pe o parte a aparatului de vafe preîncălzit se întinde, în mijloc, 1 lingură de aluat, se închide şi se lasă 2 minute, până când devine auriu.
Vafele astfel obţinute se rulează imediat, apoi se lasă să se răcească.
Glazura se fărâmiţează şi se lasă să se topească pe baie de aburi.
Se ia de pe foc, se ung capetele rulourilor din vafă, apoi se lasă să se întărească.
Frişca se amestecă cu zahărul vanilat, se pune într-un aparat de şpriţat şi se umplu rulourile din vafă.
Rulouri din napolitană umplute cu frişcă
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Prajitura cu foi de napolitana si crema cu nuci si biscuiti
Prajitura cu foi de napolitana si crema cu nuci si biscuiti din: Ingrediente: un pachet foi de napolitană 250 g unt sau margarină 300 g biscuiţi 250 g nucă măcinată 250 g zahăr tos 5 linguri cacao 250 ml lapte o fiolă esenţă rom Pentru ornat: 300 g ciocolată albă sirop de căpşune Mod […]
Pofta buna!