Rulouri din paine
PrinteazaRulouri din paine din: sunca de curcan, paine alba, gris, lapte, oua, pate, gogosari in otet, ulei, masline negre si busuioc.
- 250 g sunca de curcan
- 800 g paine alba fara coaja
- 100 g gris
- 100 ml lapte
- 3 oua
- 300 g pate vegetal sau pate de ficat de pui
- 150 g gogosari in otet
- ulei
- 100 g masline negre fara samburi
- 1 lingura rasa busuioc uscat/verde sau rozmarin
Mod de preparare:
Cureţi pâinea albă de coajă şi o tai cuburi mari. Tai mărunt măslinele şi gogoşarii. Fierbi grisul în lapte, adaugi miezul de pâine, busuiocul tăiat mărunt sau rozmarinul şi laşi la foc mic 5 minute. Laşi la răcit circa 20 de minute şi adaugi ouăle amestecând energic până formezi o pastă omogenă de consistenţă tare.
Ungi cu ulei o suprafaţă plană (o masă sau un tocător mare) şi întinzi cu făcăleţul o foaie de aproximativ 3 cm, aşezi deasupra feliile de şuncă, întinizi bine, cu o lingură pateul de ficat, presari măslinele şi gogoşarii tocaţi şi rulezi.
Aşezi ruloul obţinut pe o tavă unsă cu ulei şi introduci la cuptor circa 35 de minute. Tai ruloul după ce s-a răcit biine şi pui feliile pe un platou decorat cu ‘frunze proaspete de busuioc.
Rulouri din paine
Pofta buna!
…..350 de minute la cuptor??