Rulouri din peste, cu salată de săricică şi ouă de prepeliţă
PrinteazaO reteta de Rulouri din peste, cu salată de săricică şi ouă de prepeliţă din: limbra de mare, somon, spanac, saricica, castravete, rosii, oua de prepelita, ansoa, paine, ulei de masline extravirgin, otet de vin rosu, sare si piper.
pentru rulouri:
- 4 bucăţi limbă-de-mare (câte 250 g fiecare)
- 100 g somon proaspăt
- 100 g spanac proaspăt
pentru salată:
- 2 legături de săricică
- 1 castravete
- 4 roşii
pentru ouă:
- 8 ouă de prepeliţă
pentru sosul de anşoa:
- 4 bucăţi anşoa sărate
- 300 g pâine toscană (sau pâine fără sare, cu coaja mai groasă)
- 6 linguri ulei de măsline extravirgin
- 2 linguri oţet de vin roşu
- sare şi piper
Mod de preparare:
Curăţă peştii de piele şi, cu ajutorul unui cuţit ascuţit, detaşează fileurile, apoi bate-le uşor cu ciocanul de şniţele. Taie somonul felii şi pune câte una pe fiecare fileu.
Spală frunzele de spanac şi îndepărtează-le codiţele; pune-le peste fileurile de peşte. Rulează fileurile de limbă-de-mare şi pune-le în frigider pentru câteva minute. Curăţă săricică, spal-o în mai multe ape şi pune-o în apă clocotită 1 minut, apoi scurge-o şi clăteşte-o cu apă rece.
Pune ouăle de prepeliţă într-o crăticioară şi fierbe-le 1 minut de când apa începe să clocotească; răceşte-le sub jet de apă şi curăţă-le de coajă încât albuşul să rămână întreg. Curăţă castravetele de coajă şi taie-1 cuburi mici. îndepărtează pieliţa roşiilor, apoi curăţă-le de seminţe şi taie-le cubuleţe.
Taie pâinea în felii de Vi cm grosime, apoi cuburi. Pune-o într-o tigaie cu ulei, sare, piper, după gust, adaugă fileurile de anşoa tocate cu cuţitul; stropeşte cu puţin oţet şi lasă la marinat câteva minute.
Asezonează rulourile de limbă-de-mare cu ulei, sare şi piper, după gust, apoi fierbe-le la abur circa 3 minute. Aşază pe farfurie săricică şi aranjează deasupra rulourile de peşte şi ouăle tăiate jumătăţi. Toarnă peste ele sos de anşoa şi stropeşte-le cu puţin ulei de măsline.
Rulouri din peste, cu salată de săricică şi ouă de prepeliţă
Poftă bună!