Rulouri din peşte umplute cu midii
PrinteazaRulouri din peste umplute cu midii din: peste spada, midii, pesmet, ceapa, usturoi, patrunjel, rozmarin, ulei extravirgin de masline, sare si piper.
Ingrediente:
- 800 g peşte-spadă tăiat felii subţiri
- 800 g midii
- 2 ouă
- 60 g pesmet
- 1 ceapă mică
- 1 căţel de usturoi
- 1 legătură de pătrunjel
- 2 rămurele de rozmarin
- 9 linguri de ulei extravirgin de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare
Frecaţi scoicile cu o periuţă specială pentru a elimina eventualele reziduuri de nisip, apoi clătiţi-le bine. Eliminaţi filamentele ierboase şi aruncaţi scoicile care nu sunt bine închise şi întregi. Puneţi-le într-o tigaie destul de mare şi faceţi-le să se desfacă la foc viu.
Scoateţi-le din valve, păstrându-vă câteva pentru a orna farfuriile; aruncaţi-le pe cele care nu s-au desfăcut. Curăţaţi ceapa şi usturoiul, tocaţi-le mărunt şi căliţi-leîn patru linguri de ulei. Curăţaţi, spălaţi şi tocaţi şi pătrunjelul.
Mărunţiţi jumătate din cantitatea de scoici scoase din valve şi adăugaţi-le în tigaie când aţi stins focul, alături de scoicile întregi şi de pătrunjel, de ouăle bătute puţin, de pesmet şi de o lingură de ulei. Potriviţi de sare şi de piper, apoi amestecaţi bine totul.
Intindeţi compoziţia deasupra bucăţilor de peşte-spadă, răsuciţi-le să formeze rulouri şi fixaţi-le cu o scobitoare. Puneţi sare şi piper şi pe deasupra rulourilor, după care prăjiţi-le în tigaie la foc iute 5-6 minute cu uleiul care v-a rămas şi cu o rămurică de rozmarin.
Aranjaţi pe un platou rulourile, ornaţi cu rozmarin şi cu scoicile rămase, apoi serviţi.
Rulouri din peşte umplute cu midii
Poftă bună!