Rulouri din peşte umplute cu midii

Printeaza

Rulouri din peste umplute cu midii din: peste spada, midii, pesmet, ceapa, usturoi, patrunjel, rozmarin, ulei extravirgin de masline, sare si piper.

Ingrediente:

  • 800 g peşte-spadă tăiat felii subţiri
  • 800 g midii
  • 2 ouă
  • 60 g pesmet
  • 1 ceapă mică
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 2 rămurele de rozmarin
  • 9 linguri de ulei extravirgin de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare

Frecaţi scoicile cu o periuţă specială pentru a elimina eventualele reziduuri de nisip, apoi clătiţi-le bine. Eliminaţi filamentele ierboase şi aruncaţi scoicile care nu sunt bine închise şi întregi. Puneţi-le într-o tigaie destul de mare şi faceţi-le să se desfacă la foc viu.

Scoateţi-le din valve, păstrându-vă câteva pentru a orna farfuriile; aruncaţi-le pe cele care nu s-au desfăcut. Curăţaţi ceapa şi usturoiul, tocaţi-le mărunt şi căliţi-leîn patru linguri de ulei. Curăţaţi, spă­laţi şi tocaţi şi pătrunjelul.

Mărunţiţi jumătate din cantitatea de scoici scoase din valve şi adăugaţi-le în tigaie când aţi stins focul, alături de scoicile întregi şi de pătrunjel, de ouăle bătute puţin, de pesmet şi de o lingură de ulei. Potriviţi de sare şi de piper, apoi amestecaţi bine totul.

Intindeţi compoziţia deasupra bucăţilor de peşte-spadă, răsuciţi-le să formeze rulouri şi fixaţi-le cu o scobitoare. Puneţi sare şi piper şi pe deasupra rulourilor, după care prăjiţi-le în tigaie la foc iute 5-6 minute cu uleiul care v-a rămas şi cu o rămurică de rozmarin.

Aranjaţi pe un platou rulourile, ornaţi cu rozmarin şi cu scoicile rămase, apoi serviţi.

Rulouri din peşte umplute cu midii

Poftă bună!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.