Rulouri din piept de curcan umplute cu roşii, mozzarella şi măsline
PrinteazaO reteta de rulouri din piept de curcan umplute cu rosii, mozzarella si masline din: piept de curcan, faina alba, vin rosu, usturoi, rozmarin, ulei de masline extravirgin, rosii cherry, mozzarella, masline negre si frunze de busuioc.
- 8 felii din piept de curcan
- 2 linguri faină albă
- 1/2 pahar vin roşu, dulce şi aromat
- 1 căţel de usturoi
- 1 crenguţe de rozmarin
- 6 linguri cu ulei de măsline extravirgin
pentru umplutura:
- 10 roşii cherry
- 80 g mozzarella
- 16 măsline negre fară sâmburi
- 16 frunze de busuioc
Mod de preparare:
Pune carnea pe un fund de lemn şi bate-o uşor. Taie fâşii busuiocul, mozzarella şi roşiile cuburi, iar măslinele – feliuţe.
Pune toate aceste ingrediente pe hârtie absorbantă şi lasă-le să se scurgă de lichidul în exces, fără să le amesteci.
Presară puţină sare şi busuioc pe o singură parte a cărnii.
Aşază pe fiecare felie de carne grămăjoare separate din ingredientele pregătite: o linguriţă de mozzarella, una de roşii şi una de măsline negre.
Rulează carnea, înfăşoară-le cu aţă de bucătărie pe lungime, apoi leagă-le la capete cu un nod.
Incinge uleiul într-o tigaie, pune rulourile tăvălite prin faină, adaugă căţelul de usturoi zdrobit şi rozmarinul, apoi prăjeşte-le la foc mare câteva minute, întorcându-le pe toate părţile.
Toarnă vinul, lasă până dă în clocot, acoperă cu un capac şi lasă la fiert circa 15 minute.
Serveşte rulourile fierbinţi, împreună cu sosul în care au fiert.
Rulouri din piept de curcan umplute cu roşii, mozzarella şi măsline
Poftă bună!