Rulouri din piept de pui cu ricotta si ciuperci
PrinteazaRulouri din piept de pui cu ricotta si ciuperci din: piept de pui file, ciuperci, branza ricotta, ceapa, ulei de masline, marar proaspat, bulion sau pastă de roşii, boia de ardei dulce, cimbru uscat, busuioc verde sau uscat, ulei.
Ingrediente:
- 500 g piept de pui file
- 100 g ciuperci
- 200 g brânză ricotta
- 1/2 ceapă
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 fire de mărar proaspăt
Pentru sos:
- 100 ml bulion sau pastă de roşii
- 1 linguriţă boia de ardei dulce
- 1 linguriţă cimbru uscat
- 1 lingură busuioc verde proaspăt tocat sau 1 linguriţă busuioc uscat mărunţit
- 1 lingură ulei pentru uns vasul
Mod de preparare:
Tai pieptul de pui în felii subţiri, pe care le presari cu sare şi piper şi le păstrezi în frigider pentru o jumătate de oră.
Dacă este nevoie să le mai subţiezi, le ambalezi în folie de plastic şi le baţi uşor, cu ajutorul ciocanului pentru şniţele. Cureţi ceapa, o speli şi toci foarte mărunt.
Speli ciupercile, le ştergi cu un şervet de bucătărie şi, fără să le cureţi, le tai cât mai mărunt. Pentru a mărunţi ingredientele, poţi să foloseşti un robot de bucătărie.
Incingi uleiul într-o tigaie şi înăbuşi ceapa şi ciupercile, adăugând puţină apă şi amestecând pentru câteva minute. Când s-a răcit amestecul, încorporezi ricotta, mărarul fin tocat, sare şi piper după gust.
Pe feliile de carne, pui câte o linguriţă de umplutură, rulezi şi prinzi rulourile cu scobitori.
Aşezi rulourile într-un vas termorezistent uns cu ulei şi le stropeşti cu bulionul condimentat cu cimbru, boia şi busuioc.
Introduci rulourile în cuptor, la foc mediu, pentru 40-45 de minute. în acest timp, ai grijă să stropeşti rulourile cu sos şi să completezi cu apă. Serveşti rulourile pe un platou, decorate cu frunzele de busuioc.
Rulouri din piept de pui cu ricotta si ciuperci
Pofta buna!