Pui la Cuptor cu Ierburi și Mușețel din: pui, ulei de masline, musetel, rozmarin, cimbru, usturoi, sare, piper, lamaie, apa. Transformați un simplu prânz sau cină într-o experiență culinară de neuitat cu această rețetă unică de Pui la Cuptor cu Ierburi și Mușețel. Acest fel de mâncare combină aromele subtile și calmante ale mușețelului cu […]
Rulouri din piept de pui, în sos de vin cu ciuperci
PrinteazaRulouri din piept de pui, în sos de vin cu ciuperci din: piept de pui, mrocov, ardei gras, masline, ulei de masline, ceapa, unt, ciuperci, vin, smantana, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente:
- 3 bucati piept de pui (aproximativ 700 g)
- 1 morcov
- 1 ardei gras rosu
- 100 g masline
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa
- 2 linguri unt
- 200 g ciuperci
- 400 ml vin alb
- 200 ml smantana pentru gatit
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli carnea şi o feliezi ca pentru şniţele. Cureţi şi speli legumele. Dai morcovulpe răzătoarea mică.
Tai ardeiul în fâşii subţiri, iar măslinele în felioare, îndepărtându-le sâmburii. Presari carnea cu sare şi piper şi aşezi feliile pe un tocător.
Pe fiecare felie, pui un strat de morcov ras, câteva bastonaşe de măsline şi câteva fâşii subţiri de ardei.
Rulezi carnea şi înfigi o scobitoare, ca să nu se desfacă rulourile. Frigi uniform rulourile, într-o tigaie cu puţin ulei de măsline, apoi îndepărtezi scobitorile.
Pentru sos, toci mărunt ceapa şi o căleşti în 1 lingură unt topit, până devine transparentă.
Adaugi ciupercile tăiate în jumătăţi sau sferturi şi puţin pătrunjel.
Torni vinul, laşi să dea în clocot, apoi reduci intensitatea focului şi continui fierberea până când vinul scade la jumătate.
Pui smântână, restul de pătrunjel, sare şi piper după gust şi mai laşi sosul pe foc 2 minute.
Intr-un vas termorezistent tapetat cu unt, aşezi rulourile, torni sosul şi dai la cuptor pentru încă 15 minute.
Presari porţiile cu pătrunjel tocat.
Rulouri din piept de pui, în sos de vin cu ciuperci
Pofta buna!
Pui la Cuptor cu Ierburi și Mușețel
Pofta buna!