Rulouri din pulpă de porc cu ciuperci
PrinteazaRulouri din pulpă de porc cu ciuperci din: porc, ciuperci, faina, smantana, lapte, grasime, patrunjel, sare, piper, ceapa, unt.
- 1 kg carne din pulpă de porc
- 300 g ciuperci proaspete
- 50 g făină
- 100 g smântână
- 250 ml lapte
- 100 g grăsime
- pătrunjel verde
- sare, piper
- 150 g ceapă
- 50 g unt
Mod de preparare:
Carnea se taie în felii late, care se bat, ca să se subţieze.
Peste ele, se pun ciupercile.
Cum se pregătesc ciupercile: ceapa tăiată mărunt se căleşte, apoi se adaugă ciupercile tăiate felioare şi se călesc împreună până scade lichidul lăsat de ciuperci.
Se pune pătrunjelul tăiat mărunt, piper, sare, se amestecă şi această compoziţie se pune pe fiecare felie de carne.
Feliile se rulează, prinzându-se cu scobitori, se aşază în tavă, se ung cu grăsmie şi se ţin în cuptor până se rumenesc.
Se pregăteşte un sos alb, care se toarnă peste rulourile din cuptor, lăsându-se să mai fiarbă împreună 15-20 de minute.
Când rulourile sunt gata, se scot scobitorile. Se servesc cu garnitură de orez.
Cum se prepară sosul: 50 g făină se călesc cu 30 g unt, până ce făina începe să capete o culoare gălbuie.
Se stinge cu 250 ml lapte şi apoi se adaugă sare.
Rulouri din pulpă de porc cu ciuperci
Pofta buna!