Rulouri din stiuca cu legume in aspic din: stiuca, legume, usturoi, ulei, gelatina.
Ingrediente:
1 stiucă de 1,5 kg, curăţată
400 g legume congelate
5-6 căţei de usturoi
150 ml ulei
10 g gelatină
Mod de preparare:
Se dau în clocot 500 ml apă cu un praf de sare; se adaugă legumele congelate şi se lasă să fiarbă 7 min.
Se scurg, iar apa în care au fiert se lasă să se limpezească.
Peştele se spală în mai multe ape reci, apoi se filetează cu un cuţit ascuţit.
Se sărează şi se piperează.
Se repartizează legumele în forme savarine sau alte forme. Se lasă să se înmoaie gelatina în 100 ml apă rece, apoi se topeşte la bain-marie şi se toarnă în apa în care au fiert legumele.
Se toarnă peste legumele din forme, cât să le acopere.
Se dau formele la rece 1-2 ore, apoi se răstoarnă aspicul şi se transferă pe un platou.
Pe fiecare file se pune câte o jumătate de căţel de usturoi, se rulează strâns şi se prinde cu câte o scobitoare.
Se prăjesc în ulei încins; se scot pe şerveţele absorbante. Fiecare rulou se serveşte pe câte o porţie de aspic.
Rulouri de peste cu sparanghel din: fileuri de salau, sparanghel, ciuperci, telina, ceapa, vin alb, usturoi, menta, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de salau 400 g sparanghel 2 rosii medii 1/2 cana felii de ciuperci 1 lingura cu varf de telina rasa mare 2 linguri ceapa tocata marunt 100 ml vin alb sec 1 […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.