Rulouri din vinete cu branza
PrinteazaRulouri din vinete cu branza din: vanata, telemea, rosii, usturoi, ulei, nuca, sare, busuioc.
- 1 vânătă
- 200 g brânză telemea de vacă
- 5 roşii foarte bine coapte
- 2 catei de usturoi
- 100 ml ulei
- 100 g miez de nucă maruntit
- sare
- 2 fire de busuioc prospăt
Mod de preparare:
Vinetele se spală bine, se taie pe lung, în felii cât se poate de subţiri, şi se lasă o oră în apă sărată. Feliile de vinete se scurg, se usucă şi se rumenesc uşor pe ambele părţi, după care se scot pe şervete de hârtie.
În puţin ulei încins se pune usturoiul tăiat feliuţe şi apoi roşiile fără coajă. Se lasă să fiarbă 5 minute.
Brânza de taie bastonaşe de 2 cm lăţime maximum, care se înfăşoară în feliile de vinete. Se aşază toate rulourile tavă cu ulei şi se dau la cuptor pentru 15 minute.
Se servesc stropite cu sos de roşii şi presărate cu nuci şi busuioc tăiat mărunt.
Rulouri din vinete cu branza
Pofta buna!