Rulouri cu dovleac şi telemea de vacă
PrinteazaO reteta delicioasa de rulouri cu dovleac si telemea de vaca din: foi pentru rulouri, dovleac, telemea de vaca, ulei aromat, parmezan, unt, cimbru, sare, piper si trufa neagra.
- 1 pachet de foi pentru rulouri
pentru umplutură:
- 1/2 dovleac cu coaja verde (circa 800 g)
- 150 g telemea de vacă (puţin sărată)
- 2-3 picături ulei aromat
- 4 linguri parmezan ras
- 30 g unt
- 1 crenguţă de cimbru
- sare şi piper
pentru decor:
- 20 g trufă neagră
Mod de preparare:
Taie dovleacul felii (cu coajă cu tot), aşază-le într-un vas termorezistent. Presară- le cu un praf de sare, stropeşte-le cu apă şi coace feliile de dovleac 25-30 de minute în cuptorul încins la 180° C. Curăţă pulpa dovleacului cu ajutorul unei linguri, pune-o într-un castron şi paseaz-o.
Sfărâmă telemeaua de vacă şi amestec-o cu dovleacul, adaugă parmezanul ras, uleiul aromat şi frunzuliţele de cimbru tocate mărunt. Condimentează cu sare şi piper, după gust.
Unge fiecare foaie de aluat pe câte o parte. Suprapune câte două şi, cu ajutorul unui cornet de patiserie, pune umplutura de-a lungul unei laturi.
Inveleşte aluatul în jurul umpluturii, formând rulouri, închide-le la capete şi unge-le cu unt topit. Aşază-le în tavă şi coace-le 20-25 de minute în cuptorul preîncălzit la 180° C.
Serveşte rulourile atât fierbinţi, cât şi călduţe. Pentru un plus de gust, poţi decora cu felii subţiri de trufe.
Rulouri cu dovleac şi telemea de vacă
Pofta buna!