Rulouri cu dovleac
PrinteazaRulouri cu dovleac din: faina, lapte, oua, drojdie, zahar tos, dovleac de placinta, frunze de salvie, masline, miez de nuca, migdale, sare, castraveti verzi, smantana.
- 500 g faina
- 250 ml lapte
- 3 oua
- 7 g drojdie uscata
- zahar tos
- 120 g unt
- 400 g dovleac de placinta
- 4 frunze de salvie
- 100 g masline fara samburi
- 50 g miez de nuca
- 50 g migdale
- 3 g sare
- piper
- castraveti verzi
- smantana
Mod de preparare:
Dovleacul se curăţă de seminţe şi de coajă, se spală, se taie cuburi şi se căleşte în 50 g unt până se înmoaie.
Se pune într-un bol, se adaugă salvia tocată bucăţi, sare şi piper. Se pasează toţul cu un blender şi se lasă să se răcească.
Drojdia se dizolvă în laptele călduţ, se amestecă cu sarea, două ouă şi o linguriţă cu zahăr tos, se toarnă peste făină şi se frământă, adăugând treptat restul de unt topit.
Se acoperă aluatul cu un şervet şi se lasă la dospit 45 de minute.
Se întinde o foaie potrivit de groasă, se unge cu piureul de dovleac, se presară măslinele, miezul de nucă şi migdalele tocate mărunt.
Se rulează, se taie bucăţi potrivit de mari şi se aşază într-o tavă de brioşe presărată cu făină.
Se lasa sa creasca zece minute, se ung cu ou batut si se coc la foc mediu pana devin aurii.
Se servesc calde sau reci, simple sau cu un sos din smantana si castraveti verzi rasi.
Rulouri cu dovleac
Pofta buna!
Nu-mi plac rulourile cu dovleac