Rulouri de dovlecei cu brânză picantă
PrinteazaRulouri de dovlecei cu brânză picantă din: dovlecei, ulei de masline, piper, feta, iaurt, ardei iute, oregano, suc de lamaie.
- 2 dovlecei mici
- ulei de masline
- piper negru
pentru crema picanta:
- 20 g feta
- 1 lingura iaurt grecesc sau smantana
- 2 ardei iuti verzi
- 50 ml ulei de masline
- 1 lingurita oregano uscat
- 1 lingura suc de lamaie
Mod de preparare:
Ardeii iuţi îi coci pe flacăra unui ochi de la aragaz, până se rumenesc peste tot. îi cureţi de coajă, apoi de cotoare şi seminţe şi îi tai cubuleţe.
Pui ardeii într-un mojar şi îi freci cu uleiul de măsline, turnat în fir subţire, ca la maioneză. La final adaugi şi sucul de lămâie, în acelaşi mod.
Pui această maioneză într-un blender, împreună cu brânza, smântână sau iaurtul şi oregano uscat şi mixezi până vei obţine o pastă. Dacă nu ai blender, poţi pune ingredielte de mai sus intr-un bol si le freci cu lingura de lemn pana obtii o pasta.
Acesta pasta poate fi consumata si ca atare, pe paine prajita. Dovleceii ii tai pe felii pe lungime, apoi asezi feliile una langa alta pe un platou, presari peste ele piper macinat si le ungi cu putin ulei de masline.
Incingi foarte bine o tigaie grill si prajesti feliile de dovlecel, cate 2 minute pe fiecare parte. Le scoti pe servetele de bucatarie si lasi sa se raceasca complt.
Pe fiecare felie de dovlecel, pui o lingura de crema de branza, o intinzi, apoi rulezi.
Pofta buna!