Rulouri dulci

Printeaza

O reteta delicioasa de rulouri dulci din: faina, ulei de floarea soarelui, lapte dulce, oua, smantana, drojdie, zahar tos, pudra de cacao, sare, menta si ciocolata neagra.

Ingrediente:Rulouri dulci

  • 500 g făină
  • 125 ml ulei de floarea-soarelui
  • 125 ml lapte dulce
  • două ouă
  • 50 g smântână
  • 15 g drojdie
  • 50 g zahăr tos
  • o lingură cu pudră de cacao
  • un vârf de linguriţă cu sare
  • două fire de mentă
  • ciocolată neagră

 

Mod de preparare:

Intr-o oală se pune la încălzit laptele dulce în care s-a dizol¬vat zahărul tos. Când a devenit călduţ, se ia de pe foc, se adaugă drojdia şi se amestecă. Se adaugă uleiul, ouăle, smântână şi sarea.

Se amestecă bine cu un tel, se toarnă peste făina cernută aflată într-un bol mai mare şi se frământă până rezultă un aluat omogen, nelipicios.

Jumătate din cantitatea de aluat se amestecă cu pudra de cacao apoi se pun ambele alu¬aturi la crescut într-un loc cald 30 de minute.

Se întind cele două aluaturi în foi, se suprapun şi se presară menta tocată mărunt. Se rulează, se taie rondele şi se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Se lasă să mai crească zece minute, se introduc în cuptor şi se coc la foc mediu până ce rondelele îşi dublează volumul şi au o culoare aurie.

Pudra de cacao se poate înlocui cu ciocolată neagră topită la bain-marie.

Rulouri dulci

Rulouri dulci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.