Rulouri fragede cu nuca si mar
PrinteazaRulouri fragede cu nuca si mar din: faina, drojdie, oua, margarina, zahar pudra, lamaie, stafide, fulgi de migdale, lapte, nuca, zahar vanilat, esenta migdale, miere, zahar cristal.
- 600 g făină
- 1/2 cubuleţ drojdie
- 3 ouă
- 200 g margarină
- 160 g zahăr pudră
- coajă rasă de lămâie
- 70 g stafide
- 70 g fulgi de migdale
- 200 ml lapte
Pentru umplutură şi decor:
- 300 g nucă tocată
- 120 g zahăr pudră
- zahăr vanilinat
- 1 măr
- 30 g stafide
- esenţă de migdale
- 2 linguri miere topită
- zahăr cristal
Mod de preparare:
Amesteci drojdia cu 1 linguriţă zahăr şi puţin lapte călduţ. Cerni făina într-un bol, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui maiaua şi ingredientele rămase pentru aluat: coaja de lămâie rasă, zahărul rămas, stafidele, migdalele mărunţite, apoi margarina ţinută la temperatura camerei, gălbenuşurile şi laptele călduţ.
Acoperi vasul şi laşi la loc cald, până când aluatul îşi dublează volumul. Impărţi aluatul în 15 bucăţi din care întinzi dreptunghuri şi le laşi să dospească 1/4 oră.
Pentru umplutură, razi mărul şi îl amesteci cu nuca măcinată, zahărul, aromele, stafidele şi albuşurile bătute spumă. Pui umplutură pe aluat şi rulezi. Coci rulourile la 180°C, 1/4 oră. Fierbinţi, le ungi cu miere şi decorezi cu zahăr.
Pofta buna!