Rulouri fragede cu susan
PrinteazaRulouri fragede cu susan din: lapte, unt, drojdie, faina, zahar, sare, sare de mare, praf de ceapa, praf de usturoi, susan alb.
- 1 1/2 cani lapte
- 8 linguri unt nesarat , taiat bucati, plus 2 linguri unt topit
- 4 1/2 lingurita drojdie uscata
- 4 cani faina
- 3 linguri zahar
- 1 lingura sare
- 1 1/2 lingurita sare de mare
- 1/2 lingurita praf de ceapa
- 1/2 lingurita praf de usturoi
- 1 lingurita seminte de susan alb
Mod de preparare:
Intr-o cratita mica la foc mediu , combinati lapte și unt. Incalziti pana cand untul este topit , aproximativ 7 minute. Opriti focul si lasati sa se raceasca. Adaugati drojdia și se amesteca pana se dizolva.
Lasati deoparte timp de 10 minute.
Intr-un castron mare combinati faina, zahar si sare și bateti aproximativ 30 de secunde. Adaugați amestecul de lapte si se framanta aproximativ 1 minut la viteza mica. Mariti viteza și se framanta pana cand aluatul este neted si elastic, 4-5 minute.
Scoateți aluatul din castron, adaugati un strop de ulei și adaugati din nou aluatul in castron. Acoperiti bine cu folie de plastic si se lasa la dospit intr-un loc cald aproximativ 1 ora.
Impartiti aluatul in jumatate.
Ungeți o tava. Pe o suprafata de lucru presarata cu faina , intindeti fiecare bucata de aluat si taiati in 12 bucati egale. Rpstogoliti cu ajutorul palmelor pana se obtine intinde usor. Aranjati in tava de copt, acoperiti bine cu folie de plastic si se lasa sa creasca intr-un loc cald timp de 30 minute.
Intr-un castron mic, combinati sare de mare, praf de ceapa, usturoi și seminte de susan . Se incalzeste cuptorul la 180C. Indepartati folia de plastic de pe tava.
Periati partea de sus a rulourilor cu unt topit si se presara cu amestecul de sare de mare si susan. Coaceti rulourile 18-20 de minute. Lasati sa se raceasca si serviti.
Pofta buna!