Rulouri cu frişcă şi fructe
PrinteazaO reteta de rulouri cu frisca si fructe din: aluat, frisca vegetala, intaritor pentru frisca, zmeura sau fructe de padure si zahar.
- 400 g aluat pentru foitaj
- 500 ml frişcă vegetală lichidă
- 1 plic întăritor pentru frişcă
- 200 g zmeură sau fructe de pădure
- zahăr
Mod de preparare:
Decongelaţi lent aluatul, în frigider, cu 12 ore înainte de preparare. Îl desfaceţi pe planşetă fără să îl întindeţi cu sucitorul şi îl tăiaţi în fâşii late de 2 – 3 cm pe care le înfăşuraţi pe suporturi metalice sau de lemn, speciale pentru rulouri.
Stropiţi o tavă cu apă şi aşezaţi rulourile. Le coaceţi timp de 10 minute la foc iute, apoi reduceţi intensitatea focului şi continuaţi coacerea pentru alte 10 minute.
Între timp, spălaţi fructele, le lăsaţi să se scurgă în strecurătoare şi le curăţaţi de codiţe.
Bateţi frişca lichidă pe care, în prealabil, aţi păstrat-o în frigider pentru cel puţin 3 ore. Când s-a întărit, adăugaţi zahăr după gust, întăritorul pentru frişcă şi fructele şi mixaţi în continuare.
Puneţi crema într-un cornet şi umpleţi rulourile reci, folosind şpriţul sau le umpleţi cu o linguriţă. Le consumaţi a doua zi, după ce le-ai răcit în frigider, iar frişca a înmuiat aluatul.
Rulouri cu frişcă şi fructe
Pofta buna!