Rulouri cu frisca
PrinteazaO reteta de rulouri cu frisca din: faina, unt, galbenusuri, vin alb, smantana, zahar vanilat, ou si sare.
- 500 g faina
- 500 g unt
- 2 galbenusuri
- 3 linguri cu vin alb
- 500 g smantana dulce
- 2-3 pliculete cu zahar vanilat
- 1 ou
- sare
Mod de preparare:
Amestecă bine cu furcu¬liţa jumătate din cantitatea de făină cernută cu untul. Răstoarnă compoziţia pe o folie alimentară, acoperă şi întinde într-o foaie potrivit de groasă. Dă la frigider să se întărească.
Din restul de făină, frământă un aluat, împreună cu gălbenuşurile, vinul alb, un praf de sare şi jumătate din smântână bătută, până obţii o compoziţie moale şi elastică.
Pune aluatul la frigider ca să se întărească. Intinde-l apoi într-o foaie de 1 cm grosime, aşază foaia din unt şi acoperă cu marginile foii de aluat, împătureşte şi întinde aluatul de 4-5 ori, fără a-l lăsa să se odihnească între timp.
Intinde foaia finală (subţire) şi taie fâşii de maximum 2 cm lăţime. Infăşoară- le apoi (separate) pe rulourile de metal. Aşază-le pe o tavă, unge-le cu ou bătut şi dă la cuptorul înfierbântat pentru 20-30 de minute, la foc potrivit.
Sunt gata când aluatul a căpătat o culoare arămie şi e uşor crocant.
Lasă-le să se răcorească pe suportul de copt şi umple-le cu restul de smântână bătută cu zahărul vanilat. Dă la rece pentru jumătate de oră.
Rulouri cu frisca
Pofta buna!