Rulouri cu gem de afine si pasta de migdale
PrinteazaRulouri cu gem de afine si pasta de migdale din: gem de afine, aluat foitaj, zahăr pudră vanilat, fulgi de migdale, făină, miere, margarină, sare.
Ingrediente:
- 1 borcan gem de afine
- 400 g aluat foitaj
- zahăr pudră vanilat
Pentru pasta de migdale:
- 60 g fulgi de migdale
- 10 g făină
- 2-3 linguriţe cu miere
- 55 g margarină
- sare
Mod de preparare:
Intr-un mixer, pune fulgii de migdale, făina, margarina, mierea şi un praf de sare.
Mixează până când devine totul o pastă fină. Dă deoparte.
Pune aluatul pe masa înfăinată şi întinde-l uşor cu sucitorul. Taie-l dreptunghiuri potrivite.
Cu un cuţit bine ascuţit, crestează marginile.
Unge fiecare bucată de aluat cu pasta de migdale, pune câte 1-2 linguri cu gem de afine, ridică marginile aluatului şi împleteşte-le.
Dă la cuptor 10-12 minute sau până când cornurile capătă culoare aurie. Când sunt gata, pudrează-le cu zahăr vanilat.
Rulouri cu gem de afine si pasta de migdale
Pofta buna!