Rulouri cu gutui si stafide
PrinteazaRulouri cu gutui si stafide din: faina, oua, drojdie, lapte, unt, zahar, gutui, stafide.
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 375 g făină
- 3 ouă
- un cub drojdie proaspătă
- 100 ml lapte
- 125 g unt topit
- un praf sare
Pentru umplutură:
- 2 gutui
- 100 g zahăr brun
- 100 g stafide
- zahăr pudră, pentru servit
Mod de preparare:
Rulouri cu gutui si stafide: Gutuile se taie cuburi şi se pun ia fiert 10 minute. Drojdia se desface în lapte şi se lasă să se umfle.
In făină se face un gol, se pun drojdia, sarea, se amestecă înglobând puţină făină, se pun ouăle, se amestecă şi se toarnă untul topit.
Amestecă şi se lasă aluatul să crească 2 ore.
Lucrează aluatul pentru a-i scoate aerul şi se întinde o foaie care se taie fâşii late de 6-8 cm.
Apoi fiecare fâşie se taie în funcţie de cât de mare se doreşte a fi ruloul, se presară cu zahăr brun şi stafide, se pun gutui bine scurse de apă, se rulează şi se aşază într-o tavă unsă.
Se coc circa 50 de minute.
Se servesc pudrate cu zahăr pudră.
Pofta buna!