Rulouri de hering cu brânză si ierburi aromate
PrinteazaO reteta de rulouri de hering cu branza si ierburi aromate din: fileuri de hering, branza feta, marar, patrunjel, cimbru verde, coriandru, baghiran, busuioc, ulei de masline, lamaie, sare si piper.
- 8 fileuri de hering (circa 150 g/bucata)
- 100 g branza feta
- 1 legatura marar
- 1 legatura patrunjel
- 2-3 fire de cimbru verde
- 2-3 fire de coriandru
- 2-3 fire de maghiran
- 2-3 fire de busuioc
- 50 ml ulei de masline
- 1 lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curatati fileurile de hering de eventualele oscioare ramase de la filetare, spalati-le, scurgeti-le de apa si presarati-le cu sare si piper. Taiati branza in 8 bastonase si puneti fiecare bucata de branza pe cate un fileu de peste.
Rulati fileurile de prindeti-le cu scobitori, apoi puneti-le intr-o tava adanca. Tocati marunt ierburile aromate, puneti-le intr-o piulita, adaugati un varf de lingurita de sare grunjoasa si pisati-le pana cand obtineti o pasta omogena.
Diluati aceasta pasta cu uleiul si zeama de lamaie stoarsa, dupa care stropiti cu amestecul obtinut rulourile de hering. Puneti tava in cuptor, la foc potrivit si coaceti pestele 30 de minute. Serviti rulourile de hering calde, cu salata verde si ornati cu feliute de lamaie.
Rulouri de hering cu brânză si ierburi aromate
Pofta buna!