Rulouri cu hrisca si ardei gras
PrinteazaRulouri cu hrisca si ardei gras din: boabe hrişcă, ceapă, ardei gras, morcov, foi pentru plăcintă, ou, lapte, ulei, sare, piper, boia.
Ingrediente:
- 200 g boabe hrişcă
- 1 ceapă
- 1 ardei gras
- 1/2 morcov ras
- 1 pachet foi pentru plăcintă
- 1 ou
- 2 linguri lapte
- 1 lingură ulei
- sare
- piper
- boia
Mod de preparare:
Hrişcă se fierbe în apă măsurată de două ori cantitatea ei. Se lasă 30 de minute. Se gustă şi se mai lasă 10 minute dacă nu e bine fiartă.
Ceapa tăiată mărunt si morcovul ras se pun la călit în ulei, se adaugă ardeiul tăiat cuburi şi apoi hrişcă. Se presară sare, piper şi boia şi se lasă pe foc 10 minute.
Foile de plăcintă se taie dreptunghiuri care se umplu cu amestecul de hrişcă, se rulează, se asază în tava de copt şi se ung cu ou bătut şi lapte. Se lasă 20 de minute la cuptor.
Rulouri cu hrisca si ardei gras
Pofta buna!