Rulouri de inghetata cu cacao si vanilie
PrinteazaRulouri de inghetata cu cacao si vanilie din: făină, esenţă vanilie, cacao pudră, sare, praf de copt, zahăr, ouă, bicarbonat, apă minerală, îngheţată (la alegere).
- 3/4 ceşti făină
- 1 lingură esenţă vanilie
- 1/4 cană cacao pudră
- 1/4 linguriţă sare
- 1 lingură praf de copt
- 1 ceaşcă zahăr
- 3 ouă
- 1/2 linguriţă bicarbonat
- 1 pahar cu apă minerală, îngheţată (la alegere)
Mod de preparare:
Se cerne faina şi se amestecă bine cu praful de copt, cacao, apa minerală şi sarea, omogenizându-se bine. Ouăle se bat spumă. Se adaugă zahărul şi esenţa de vanilie şi se pun în mixer, la viteză mică.
Se adaugă amestecul de făină cu praful de copt şi apă minerală. Se toarnă totul într-o tavă pe fundul căreia s-a pus un pergament.
Se lasă la copt, la foc moale, cam un sfert de oră. Când este gata se răstoarnă pe un şervet pudrat cu zahăr pudră.
Se scoate pergamentul rămas deasupra, şi se înfăşoară repede cii şervetul, care se scoate după câteva minute.
Se toarnă deasupra foii de aluat îngheţata şi se rulează.
Se înfăşoară, ruloul în pergament, şi se pune la frigider. Inainte de a fi servit se taie felii.
Pofta buna!