Rulouri de jambon cu fasole verde şi sos de legume

Printeaza

Rulouri de jambon cu fasole verde şi sos de legume

Ingrediente:

  • 150 g jambon (felii)
  • 250 g fasole verde
  • sare

sosul de legume:

  • 100 ml ulei de măsline
  • 25 ml oţet de Modena
  • un morcov
  • o jumătate de ardei roşu
  • un dovlecel
  • o roşie mică
  • două bucăţi de praz
  • arpagic

 

Mod de preparare:

Rulouri de jambon cu fasole verde şi sos de legume: Curăţă şi spală fasolea verde. Pune la fiert o oală cu apă şi, cînd clocoteşte, adaugă puţină sare şi fasolea. Las-o pînă cînd se înmoaie, apoi strecoar-o.

Intre timp, pregăteşte sosul de legume. Intr-o oală cu apă fiartă, în care adaugi un pic de sare, dă într-un clocot (nu mai mult de un mi­nut) morcovul, dovlecelul şi ardeiul ro­şu, într-un bol, amestecă uleiul şi oţe­tul, un pic de sare, legumele fierte, ro­şia şi arpagicul.

Taie prazul julien şi căleşte-l în ulei de măsline, apoi scurge-l.

Aşază fiecare felie de jambon pe o farfurie, pune mai multe fire de fasole verde în mijloc şi ruleaz-o.

Adaugă sosul de legume deasupra şi deco­rează farfuria cu firişoairele de praz.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.