Rulouri de jambon cu fasole verde şi sos de legume
PrinteazaRulouri de jambon cu fasole verde şi sos de legume
Ingrediente:
- 150 g jambon (felii)
- 250 g fasole verde
- sare
sosul de legume:
- 100 ml ulei de măsline
- 25 ml oţet de Modena
- un morcov
- o jumătate de ardei roşu
- un dovlecel
- o roşie mică
- două bucăţi de praz
- arpagic
Mod de preparare:
Rulouri de jambon cu fasole verde şi sos de legume: Curăţă şi spală fasolea verde. Pune la fiert o oală cu apă şi, cînd clocoteşte, adaugă puţină sare şi fasolea. Las-o pînă cînd se înmoaie, apoi strecoar-o.
Intre timp, pregăteşte sosul de legume. Intr-o oală cu apă fiartă, în care adaugi un pic de sare, dă într-un clocot (nu mai mult de un minut) morcovul, dovlecelul şi ardeiul roşu, într-un bol, amestecă uleiul şi oţetul, un pic de sare, legumele fierte, roşia şi arpagicul.
Taie prazul julien şi căleşte-l în ulei de măsline, apoi scurge-l.
Aşază fiecare felie de jambon pe o farfurie, pune mai multe fire de fasole verde în mijloc şi ruleaz-o.
Adaugă sosul de legume deasupra şi decorează farfuria cu firişoairele de praz.
Pofta buna!