Rulouri cu mac si pere

Printeaza

Rulouri cu mac si pere din: faina, unt, ou, galbenus, lapte, zahar, drojdie, sare.

Ingrediente aluat:

  • 375 g făină
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • 1 gălbenuş
  • 100 ml lapte
  • 4 lin­guri zahăr
  • 1/2 cubuleţ drojdie
  • sare

umplutură :

  • 150 g mac
  • 120 ml lapte
  • 3 linguri zahăr
  • 1 linguriţă coajă rasă de lămâie
  • 50 g nuci
  • 1 albuş
  • 4 pere
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 100 g gem de caise

 

Mod de preparare:

Rulouri cu mac si pere: Amesteci făina cu oul, gălbenuşul, untul şi un praf de sare. Dizolvi zahărul şi drojdia în laptele călduţ, le adaugi peste compoziţia de mai înainte, frămânţi aluatul, apoi îl laşi să dospească jumătate de oră.

între timp pregăteşti umplutura: speli macul, îl fierbi în lapte cu zahăr timp de 15 minute.

Il laşi să se răcească, adaugi coaja de lămâie, nucile pisate, scorţişoara şi albuşul bătut spumă.

Cureţi perele de coajă, le tai felii şi le stropeşti cu zeama de lămâie. Intinzi aluatul dospit într-o foaie subţire, pui umplutura de mac şi rulezi din ambele părţi spre mijloc, dar laşi un spaţiu de 1 cm pe care aşezi feliile de pere.

Coci rulourile într-o tavă unsă cu margarină, la foc potrivit, timp de 30-35 de minute.

După ce s-au copt şi răcit, le ungi cu gem de caise.

 

 

Pofta buna!

 

 

Pateu de Casă Românesc – Rețetă Tradițională cu Ingrediente Simple

Pateu de Casă Românesc – Rețetă Tradițională cu Ingrediente Simple din: ficat de porc sau pui, slanina afumata, ceapa, usturoi, lapte, oua, sare, piper, frunze de dafin, boia dulce.   Ingrediente: 500g ficat de porc sau pui 200g slănină afumată 1 ceapă mare 2 căței de usturoi 100ml lapte 2 ouă Sare și piper după […]

 

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Foarte bune rulourile astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.