Rulouri de macrou marinat
PrinteazaO reteta delicioasa de rulouri de macrou marinat cu apa, ulei, otet, foi de dafin, piper boabe, usturoi, lamaie, sare, castraveti murati, galbiori, ceapa rosie, salvie, ceapa verde.
- 1 kg macrou
Ingrediente sos:
- 2 căni apă
- 100 ml ulei
- 1 cană otet
- foi de dafin
- piper boabe
- 3-4 căţei de usturoi
- 1 lămâie
- sare
Ingrediente umplutura:
- 6-7 castraveti murati
- 10-12 galbiori murati
- 1 ceapa rosie
- frunze de salvie
- codite de ceapa verde pentru decor
Mod de preparare:
Se curăţă peştele, se spală, se dezosează, se taie fileurile şuviţe şi se aşază într-un castron mare. Separat, se amestecă ingredientele pentru marinată, se dau în clocot şi se toarnă fierbinte peste fileurile de peşte din castron.
Se lasă câteva ore (chiar de seara până dimineaţa) la rece. Se scot fileurile din marinată, se aşază într-un capăt al fiecărui fileu câte două bastonaşe de castraveciori muraţi, două rondele de ceapă, un gălbior murat şi o frunză de salvie.
Se rulează, se prinde cu o scobitoare şi se aşază pe un platou. Se decorează cu codiţe de ceapă verde şi se servesc cu o salată de ouă fierte tari.
Rulouri de macrou marinat
Pofta buna!