Rulouri cu mascarpone si cicolata neagra
PrinteazaRulouri cu mascarpone si cicolata neagra din: ouă, zahăr, făină, cacao, păstaie de vanilie, cremă mascarpone, frişcă lichidă, zahar pudra, zahar vanilat, ciocolata neagra, unt (82%).
Ingrediente:
- 6 ouă
- 6 linguri de zahăr
- 4 linguri de făină
- 2 linguri de cacao
- 1 păstaie de vanilie
Ingrediente pentru crema:
- 1 cutie cremă mascarpone (250 g)
- 250 ml frişcă lichidă
- 5 linguri cu vârf de zahăr pudră
- 2 plicuri zahăr vanilat
Ingrediente pentru sos:
- 200 g ciocolată neagră
- 5 linguri de zahăr
- 75 ml apă
- 75 g unt (82%)
Mod de preparare:
Separă gălbenuşurile şi freacă-le cu un praf de sare. Bate albuşurile cu zahărul, ca pentru bezea.
Incorporează gălbenuşurile. Adaugă vanilia, făina şi cacaua.
Toarnă compoziţia într-o tavă tapetată, nivelează cu lingura şi dă la cuptor zece minute.
Când e gata, răstoarnă pe un prosop umed, acoperă şi lasă la răcorit. Bate frişca cu zahărul şi zahărul vanilat.
Adaugă brânza şi amestecă. Pentru sos, fierbe apa cu zahărul până capătă consistenţa unui sirop.
Pune ciocolata topită la bain-marie, untul şi omogenizează. întinde crema de mascarpone, rulează şi stropeşte cu sosul călduţ.
Rulouri cu mascarpone si cicolata neagra
Pofta buna!