Merluciu cu sos de rosii la cuptor din: merluciu, ulei, rosii, usturoi, patrunjel, piper. Ingrediente: 1 kg merluciu 50 ml ulei 500 g rosii 4-5 catei de usturoi 1 legatura patrunjel piper condiment din legume uscate Mod de preparare: Speli peştele, îl porţionezi, îl ungi cu ulei şi îl presari cu condimente din legume […]
Rulouri de merluciu cu rosii si busuioc
PrinteazaRulouri de merluciu cu rosii si busuioc din: merluciu, rosii, ceapa, parmezan, unt, sare, condimente, busuioc, ulei de masline.
Ingrediente :
- 700 g fileuri de merluciu
- 5 roşii
- 1 ceapă mare
- 2 linguri de parmezan ras
- 1 lingură de unt
- sare
- condimente pentru peste
- busuioc proaspat
- 3 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Fileurile de merluciu se spală şi se usucă, folosindu-se un prosop de bucătărie curat.
Peştele se asezonează cu sare şi condimentele speciale pentru peşte.
Separat, se spală şi se taie roşiile în sferturi sau jumătăţi (dacă aţi ales roşii cherry).
Pe fiecare bucată de peşte se pun două frunze de busuioc şi 1-2 bucăţi de roşii.
Fileurile se rulează cu grijă, apoi se fixează bine cu ajutorul unor beţe de frigărui (din bambus), unor scobitori sau unor beţe de frigărui metalice. Se lasă să se odihnească 10 minute.
Intr-o tigaie, se încălzeşte uleiul şi se pune la prăjit ceapa tăiată fideluţă.
Când ceapa devine aurie, se adaugă rulourile de peşte şi se prăjesc.
Pofta buna!
Merluciu pane cu usturoi din: trunchi de merluciu, lapte, piper, lamaie, malai, ulei, usturoi. Ingrediente: 2 bucăţi de trunchi de merluciu 500 ml lapte piper 1 lămâie mălai ulei de rapiţă usturoi Mod de preparare: Peştele se curăţă, se spală şi se scufundă în lapte V2 oră. Se scoate, se piperează şi se stropeşte cu […]
Pofta buna!