Rulouri nori si pilaf de pastarnac
PrinteazaRulouri nori si pilaf de pastarnac din: păstârnac, suc de lămâie, arpagic, ghimbir, sare, foi de nori, castravete, avocado.
Ingrediente:
- 1 păstârnac, cojit şi mărunţit
- 1 lingură de suc de lămâie
- 2 linguri de arpagic, mărunţit
- 2 linguriţe de ghimbir mărunţit
- 1/4 de linguriţă de sare
- 2 foi de nori
- 1/4 de ceaşcă de castravete, tăiat în felii subţiri ca băţul de chibrit
- 1/4 de ceaşcă de avocado, tăiat în felii subţiri ca bătul de chibrit
Mod de preparare:
Puneţi păstârnacul în primul moment şi procesaţi-l până ajunge ca un orez. Adăugaţi sucul de lămâie, arpagicul, ghimbirul şi sarea în mixer.
Intindeţi foile de nori pe o rogojină de sushi. Ungeţi o margine cu un sfert de ceaşcă de pilaf de păstârnac. Peste păstârnac puneţi vegetalele feliate subţire.
Rulaţi strâns foaia de nori, folosindu-vă degetele sau rogojina de sushi. înainte de a termina rularea, înmuiaţi-vă degetul în apă şi treceţi-l pe marginea foii de nori, ca să se lipească mai uşor. Tăiaţi rulourile de sushi în şase părţi egale.
Pofta buna!