Rulouri cu nuci si aroma de rom
PrinteazaRulouri cu nuci si aroma de rom din: faina, drojdie uscata, oua, lapte, zahar, esenta vanilie, esenta de rom, coaja de lamai, coaja de portocale, unt, ulei, nuci, albusuri, esenta de vanilie, esenta de rom.
Ingrediente pentru aluat:
- 2kg făină uscată în prealabil
- 10 ouă, gălbenuşurile separate de albuşuri
- 750ml de lapte, cald
- 700g de zahăr
- câte 4 fiole de esenţă de rom şi vanilie
- coaja de la 5 lămâi
- coaja de la 5 portocale
- 1 pachet de unt
- 200ml ulei
Ingrediente pentru umplutura:
- 500g nuci măcinate
- 4 albuşuri de ou, bătute spumă
- 200gzahăr
- 1 linguriţă esenta de vanilie
- 1 fiolă esenţă de rom
Ingrediente pentru glazura:
- 1 ou, bătut
- 1 lingură de zahăr
Mod de preparare:
Pentru aluat, se scot toate ingredientele de seara şi se lasă să ajungă la temperatura camerei.
A doua zi, cerne făina într-un lighean şi amestec-o cu drojdia.
Bate gălbenuşurile cu zahărul şi amestecă-le cu 750ml de lapte cald şi cu esenţele de rom şi vanilie.
Incorporează-le în făină şi frământă totul bine. Toarnă uleiul în 3-4 tranşe, frământând bine după fiecare adăugare.
La final, înglobează şi untul în aluat, punându-l pe pereţii vasului.
Adaugă în lighean 3 albuşuri spumă, omogenizează din nou aluatul, astfel încât să obţii o cocă lipicioasă.
Lasă-l la dospit 3 ore (bucătăria trebuie să fie încălzită şi ligheanul acoperit cu un şervet curat).
Imparte aluatul dospit în patru. Amestecă toate ingredientele din umplutură până ce obţii o pastă care se întinde uşor.
Intinde foile de aluat, în forme mari de dreptunghi. Unge cu compoziţia de nucă, apoi ruleaza şi taie în 6 bucăţi.
Aşază rulourile astfel obţinute într-o tavă de cozonac cu gaură (tavă-inel) şi lasă-le la crescut încă o oră şi jumătate – două ore.
Incinge cuptorul la 180°C. Unge cu oul bătut, presară zahărul şi coace timp de o oră.
Rulouri cu nuci si aroma de rom
Pofta buna!