Rulouri cu nuci si aroma de rom

Printeaza

Rulouri cu nuci si aroma de rom din: faina, drojdie uscata, oua, lapte, zahar, esenta vanilie, esenta de rom, coaja de lamai, coaja de portocale, unt, ulei, nuci, albusuri, esenta de vanilie, esenta de rom.

Ingrediente pentru aluat: 

  • 2kg făină uscată în prealabil
  • 10 ouă, gălbenuşurile separate de albuşuri
  • 750ml de lapte, cald
  • 700g de zahăr
  • câte 4 fiole de esenţă de rom şi vanilie
  • coaja de la 5 lămâi
  • coaja de la 5 portocale
  • 1 pachet de unt
  • 200ml ulei

Ingrediente pentru umplutura:

  • 500g nuci măcinate
  • 4 albuşuri de ou, bătute spumă
  • 200gzahăr
  • 1 linguriţă esenta de vanilie
  • 1 fiolă esenţă de rom

Ingrediente pentru glazura:

  • 1 ou, bătut
  • 1 lingură de zahăr

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se scot toate ingredientele de seara şi se lasă să ajungă la temperatura camerei.

A doua zi, cerne făina într-un lighean şi amestec-o cu drojdia.

Bate gălbenuşurile cu zahărul şi amestecă-le cu 750ml de lapte cald şi cu esenţele de rom şi vanilie.

Incorporează-le în făină şi frământă totul bine. Toarnă uleiul în 3-4 tranşe, frământând bine după fiecare adăugare.

La final, înglobează şi untul în aluat, punându-l pe pereţii vasului.

Adaugă în lighean 3 albuşuri spumă, omogenizează din nou aluatul, astfel încât să obţii o cocă lipicioasă.

Lasă-l la dospit 3 ore (bucătăria trebuie să fie încălzită şi ligheanul acoperit cu un şervet curat).

Imparte aluatul dospit în patru. Amestecă toate ingredientele din umplutură până ce obţii o pastă care se întinde uşor.

Intinde foile de aluat, în forme mari de dreptunghi. Unge cu compoziţia de nucă, apoi ruleaza şi taie în 6 bucăţi.

Aşază rulourile astfel obţinute într-o tavă de cozonac cu gaură (tavă-inel) şi lasă-le la crescut încă o oră şi jumătate – două ore.

Incinge cuptorul la 180°C. Unge cu oul bătut, presară zahărul şi coace timp de o oră.

Rulouri cu nuci si aroma de rom

Rulouri_cu_nuci_si_aroma_de_rom

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.