Rulouri cu orez şi peşte
PrinteazaRulouri cu orez şi peşte din: apa minerala, lapte, oua, faina, peste afumat, orez, ceapa, unt, rozmarin, ardei capia, seminte de mac, rosii cherry, usturoi, ulei de masline, sare, piper.
- 250 ml apa minerala
- 250 ml lapte
- 3 oua
- 400 g faina
- 400 g peste afumat
- 75 g orez
- o ceapa alba
- 50 g unt
- 5 g rozmarin
- 4 ardei capia
- 20 g seminte de mac
- 300 g rosii cherry
- doi catei de usturoi
- 50 ml ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ouale se amestecă bine cu apa, laptele, sare, piper şi seminţele de mac. Se încinge o tigaie, se toarnă aluat şi se coace clătita. Se procedează la fel cu restul aluatului, se aşază clătitele pe o farfurie şi se lasă să se răcească. Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt.
Se încinge untul într-o cratiţă, se pune ceapa şi orezul spălat scurs de apă. Se călesc două minute, apoi se toarnă apă cât să acopere orezul. Se condimentează, se adaugă puţin rozrmarin, se verifică de gust şi când orezul este fiert se adaugă peştele afumat tocat mărunt.
Ardeii capia se coc, se curăţă de coajă şi seminţe şi se taie fâşii. Se pune o clătită pe farfurie, se umple cu orez, se rulează, apoi se taie bucăţii. Se aşază deasupra ardei copt şi se pun pe un platou. Se procedează la fed şi cu restul ingredientelor, se inttroduc cinci minute în cuptor şi se servesc.
Se servesc ca atare sau cu o salata de rosii, usturoi, rozmarin, sare si piper.
Rulouri cu orez şi peşte
Pofta buna!