Rulouri de paste cu varza, rosii si carnati
PrinteazaRulouri de paste cu varza, rosii si carnati din: varza, carnati afumati, ceapa, conserva rosii, vin rosu, morcovi, foi de lasagna, oua, smantana, sare, piper, marar, foi de dafin, cimbru, ulei.
Ingrediente:
- 1/2 kg varză dulce
- 6 cârnati afumaţi
- o ceapă mare
- o conservă roşii cubuleţe
- o ceaşcă vin roşu
- 2 morcovi
- 20 foi lasagna
- 4 ouă
- 2 linguri smântână
- sare
- piper
- mărar proaspăt
- foi de dafin
- cimbru uscat
- ulei
Mod de preparare:
toacă ceapa şi morcovii. Se călesc în ulei împreună cu cârnaţii mărunţiţi la robot (să arate ca şi canea tocată), după care se adaugă varza tocată, dafinul, cimbrul, trei sferturi din conserva de roşii cubuleţe, vinul, sare, piper şi apă.
pune vasul la cuptor ca să scadă bine mâncarea.
Intre timp, se fierb foile de lasagna în apă cu sare şi se scot în apă rece ca să nu se usuce.
taie toate, în două, pe lungime. Când e gata varza, se adaugă mărar proaspăt tocat şi se lasă să se răcească.
unge o tavă cu ulei şi se tapetează cu făină. Se formează rulori din foile de lasagna şi se umple cu amestecul de varză.
aşază unul lângă altul, în poziţie verticală. în spaţiile libere dintre ele, se pune restul de varză şi se toarnă ouăle bătute ca pentru omletă, amestecate cu roşiile păstrate, un praf de sare şi piper.
dă vasul la cuptor, până se leagă ouăle şi se rumeneşte frumos preparatul. Se servesc calde, eventual cu smântână.
Rulouri de paste cu varza, rosii si carnati
Pofta buna!