Rulouri de pastrav afumat
PrinteazaRulouri de pastrav afumat din: pastrav afumat, oua, salata sau andive, ceapa, lamaie, sare, marar, ulei.
- 6-8 bucăţi de păstrăv afumat
- 8 ouă fierte tari
- 8-10 frunze mari de salată verde sau andive
- 2 cepe mici
- 4-5 fire de ceapă verde
- 1/2 lămâie
- sare
- 4-5 fire de mărar verde
- 2 linguri cu ulei de măsline
Mod de preparare:
Fierbeţi ouăle timp de 6 min, turnaţi apă rece peste ele şi lăsaţi-le să stea 5 min, apoi curăţaţi-le de coajă.
Tăiaţi ouăle înjumătăţi pe lungul lor.
Spălaţi cu apă călduţă bucăţile de peşte, uscaţi în şerveţele. Aşezaţi câte 1 bucată de păstrăv între 2 jumătăţi de ou, înveliţi ruloul cu o frunză de salată verde spălată şi uscată, legată cu o frunză de ceapă verde. Aşezaţi rulourile pe un platou, stropiţi cu ulei de măsline şi zeamă de lămâie, întoarceţi rulourile cu partea uscată în sus.
Decoraţi platoul cu rondele de coajă de ceapă albă şi tije de mărar.
Dacă vă lipseşte salata verde folosiţi foile mari de la andive pentru a înveli rulourile cu peşte.
Serviţi cu pâine proaspătă şi vin alb.
Pofta buna!