Salată de Țelină cu Mere și Nuci – un preparat delicios și sănătos, perfect pentru a aduce un plus de prospețime și crocant în orice masă. Ideală pentru prânzuri rapide sau ca garnitură la cinele în familie, această salată vă va încânta papilele gustative și vă va susține sănătatea. Țelina a fost folosită în medicina […]
Rulouri de peşte cu cuşcuş
PrinteazaRulouri de peşte cu cuşcuş din: peste, ceapa roie, cuscus, ardei iute, limeta, ceapa alba, usturoi, ghimbir, coriandru seminte, ardei capia, curry, ulei de masline, piper, rozmarin, menta, patrunjel.
Ingrediente:
- 4 fileuri de peşte
- două cepe roşii
- 200 g cuşcuş
- doi ardei iuţi
- o limetă
- o ceapă albă
- 3 căţei de usturoi
- ghimbir ras
- 5 g seminţe de coriand
- doi ardei capia
- 5 g curry
- ulei de măsline
- sare
- piper
- rozmarin
- mentă
- pătrunjel
Mod de preparare:
Rulouri de peşte cu cuşcuş: Usturoiul şi cepele roşii se curăţă de foi, se spală şi se pun într-un bol.
adaugă ardeiul iute, o linguriţă cu ghimbir ras, seminţele de coriandru, un ardei capia şi sucul de limetă.
adaugă sare după gust, două linguri cu ulei şi se pasează totul cu un blender.
spală fileurile de peşte, se şterg cu un şervet absorbant şi se ung cu pasta obţinută.
rulează, se prind cu o scobitoare ca să nu se desfacă şi se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu 25-30 de minute.
Ardeiul capia rămas se curăţă de seminţe, se spală şi se toacă mărunt
pune într-un bol mai mare împreună cu pătrunjelul tocat şi piper după gust.
adaugă două linguri cu ulei şi cuşcuşul opăirit separat cu apă clocotită.
adaugă pudra de curry, se amestecă şi se serveşte alături de rulourile de peşte.
Pofta buna!
Salată de Țelină cu Mere și Nuci